Op zoek naar een adem & ijs workshop in Nijmegen en omgeving?

Breathhouse faciliteert koude trainingen, ofwel ijsbad workshops, voor zowel bedrijven als particulieren.


Onder begeleiding van een ervaren ademcoach leer je de ademhaling in te zetten als tool om oncomfortabele situaties, zoals koude, maar ook stress, het hoofd te bieden.


De workshops zijn er op gericht om meer inzicht te krijgen in het effect van de ademhaling en mindset op je (stress)systeem. In een omgeving waarin steeds meer beroep gedaan wordt op onze flexibiliteit, we hoge eisen stellen aan onszelf en we alsmaar 'aanstaan', kan stress zich opstapelen.


Tijdens de adem & ijs workshop krijg je handvatten aangereikt om stress te verminderen. Door een stuk theorie en praktische ademhalingsoefeningen ben je na de workshop in staat zelf meer ontspanning aan te brengen in je systeem. En weet je hoe je kou kunt trotseren.

ijsbad workshop Nijmegen

Het programma en de locatie van de adem & ijs workshops worden op maat afgestemd. In de wintermaanden wordt er gebruik gemaakt van de natuurlijke elementen. Natuurwater in Nederland is vanaf oktober/november tot en met maart koud genoeg. In de overige maanden kan gebruik gemaakt worden van mobiele ijsbaden.

De minimale groepsgrootte bij een Adem & IJs workshop is 2 personen

Wil je de kracht van de adem ervaren, maar krijg je niemand mee? Boek dan een adem- en ijssessie. Dit is een individuele ademsessie, één-op-één begeleid door Eelke, welke afgesloten wordt in het ijskoude natuurwater bij La Tertulia. Meer info vind je hier.

Wim Hof methode workshop Nijmegen
ijsbad Nijmegen
koude training Nijmegen
koude training Nijmegen

Ben je geinteresseerd in een adem & ijs workshop, stuur dan een mailtje naar info@breathhouse.nl of vul het contactformulier in en dan kijken we samen hoe en wanneer we invulling kunnen geven aan de Adem & IJs workshop, zodat het een ervaring wordt om niet te vergeten.

koudetraining Nijmegen

Gezondheidscheck en verklaring eigen riciso


In principe kan iedereen van boven de 18 jaar die gezond is van lichaam en geest, veilig het ijskoude water in. Er zijn echter enkele contra-indicaties waarbij het niet verstandig is om blootgesteld te worden aan extreme kou. Deelname aan de Adem & IJs workshop is uitgesloten bij:


  • zwangerschap
  • epilepsie
  • secundaire vorm van Raynaud


Overleg met een huisarts of je aan koude training kunt doen bij hart- en vaatziekten, niet goed ingestelde hoge bloeddruk, nierfalen, migraine, ernstig astma, COPD of na een recente operatie óf als je twijfelt of kou goed voor je is.

Om deel te nemen aan de workshop, wordt gevraagd vooraf een gezondheidsverklaring en eigen risico formulier in te vullen.