ADEMCOACHING


Er is steeds meer aandacht voor de ademhaling en ook voor ademcoaching. En dat is niet zonder reden. In ons huidige bestaan wordt er veel van ons gevraagd. Wanneer gezonde spanning omslaat in ongezonde spanning, komen we tot het besef dat we te hard lopen en teveel stress om ons heen hebben. Hoe vinden we dan weer een optimale balans en kunnen we terug naar een ontspannen, vrije manier van leven?


If you own your breath, no one can steal your peace


Ademcoaching helpt je bewustzijn te vergroten en de ademhaling terug te brengen naar een staat waarin de ademhaling je helpt om de verbinding met je lijf en het leven te voelen. Zodat je weer ontspannen én energiek, kalm én gefocust bent. En je keuzes kunt maken die goed voor je zijn.


Er zijn velerlei ademtechnieken. Elk met een ander doel. Wat voor de één helpt, helpt voor de ander niet. Afhankelijk van de hulpvraag bepalen we de doelstelling van jouw sessies. Elke sessie wordt één-op-één en met maximale aandacht begeleid. En vindt plaats in een fijne, rustige setting midden in de natuur.

Een ademsessie bestaat uit een coachingsgesprek en veelal een verbonden ademsessie met een actief en een ontspannend gedeelte. En duurt circa 1,5 uur. Tijdens de sessie wordt gekeken naar je adempatroon en gaan we een vrijere, meer ontspannen ademhaling ontwikkelen zodat de energie weer in je lijf kan gaan stromen. Door gebruik te maken van bewust verbonden ademhaling kom je weer in verbinding met jezelf. In combinatie met het gebruik van drukpunten worden blokkades, ofwel opgeslagen spanning door stress, druk, pijn en vermoeidheid, doorbroken. Zodat je weer vrij kunt ademen. En je weer in je kracht komt en het beste uit jezelf kan halen.